تاريخ : جمعه 1391/05/06 | 12:22 | نویسنده : محسن

عصاره مالت

عصار مالت جو قابلیت هایی دارد که آن را تبدیل به یک ماده مقوی بسیار عالی برای مصارف گوناگون صنعتی وانسانی نموده است. دارا
بودن قدرت دیاستیک، قندهای کاهنده و قابل تخمیر با قابلیت تجزیه و جذب سریع، عطر و طعم و مزه عالی و فعالیت آنزیمی بالا در
عصاره مالت، مصرف آن را بالا برده است.
موارد مصرف عصاره مالت در صنایع مختلف می تواند شامل موارد زیر باشد:
1 – صنایع پخت نان و کراکر های تخمیری
2 – صنایع کیک و بیسکویت، شیرینی سازی و کلوچه سازی ها
3 – غذا های انرژی زا، جیره غذایی روزانه و غذای کودک
4 – صنایع دارویی و داروسازی
5 – غذای حیوانات
6 – صنایع آبجوسازی
استفاده از عصاره مالت دیاستیک به علت وجود آنزیم های طبیعی و همچنین قندهای قابل تخمیر، فعالیت مخمرها را تسریع 
کرده و باعث آسانتر شدن فرآیند پخت نان و شیرینی می شوند. استفاده از عصاره مالت سبب بهبود محصولات در رنگ پوسته
آنها شده و از بیات شدن آنها جلوگیری می کند.
به کار بردن عصاره مالت در کیک ، بیسکویت و شیرینی ها روی مواد زیر اثرات خوب و مثبتی دارد: 
الف – آرد
عصاره مالت استفاده شده در صنایع کیک و بیسکویت و شیرینی با تاثیر بر روی آرد انعطاف پذیری و نرمی شیرینی را بهبود می بخشد،
از جمع شدن و ترک خوردن بیش از حد آن جلوگیری می کند و تردی بهتری به آنها می دهد.
ب – قند ها
عصاره مالت به دلیل وجود مواد نیتروژنی و دکسترین ها از کریستاله شدن مالتوز جلوگیری می کند و باعث جلوگیری از ایجاد لکه های
سفید روی کیک و بیسکویت ها میشوند. مواد چربی به عنوان عوامل کلوئیدی محافظت کننده عمل می کنند عصاره مالت باعث پخش
شدن یکسان این مواد شده، کیفیت محصول را بالاتر برده و بافتی یکنواخت را ایجاد می کند.
ج – چربی ها
عصاره مالت با اثر بر روی چربی های نان باعث یک دست شدن و بهتر شدن بافت نان می شود.
د – عصاره مالت اثر مثبتی بر روی اثرات امولسی فایر بودن لستین تخم مرغ دارد و همچنین فرآیند عمل مخمر ها را آسانتر می کند.
عصاره مالت یک عامل تثبیت کننده طعم و عطر است که مخصوصاً در زمان پخت اهمیت دارد و همچنین باعث بهبود رنگ محصولات
می شود.
رژیم غذایی 
ترکیب عصاره مالت، یک عامل بسیار ارزشمند تغذیه ای برای غذاهای رژیمی، غذاهای انرژی زا و غذاهای کودک می باشند وجود
اسیدهای آمینه و پروتئین های کوچک و همچنین قندهای طبیعی گوناگون در عصاره مالت، ارزش تغذیه ای آن را بالا برده است.
عصاره مالت باعث یک فرآیند هضم منظم و تدریجی می شود. قند موجود در این عصاره در اثر هیدرولیز دکسترین انجام می شود. که
از افزایش بیش از حد قند جلوگیری می کند.
و نمک های معدنی ارزشمند پتاسیم، فسفر و منیزیم را فراهم می کند. PP ,B2 ,B عصاره مالت همچنین ویتامین های 1
بنابراین عصاره مالت برای غذای کودک و غذاهای انرژی زا بسیار متناسب است. عصاره مالت یکی از ترکیبات اصلی شکلات ها و یا
نوشیدنی های دارای شیر است. همچنین به عنوان یک مکمل حاصل از غلات، در وعده های غذای آماده کودکان ، به خوبی غلات
صبحانه ای استفاده می شود.
صنایع دارویی و معطر 
عصاره مالت به عنوان یک ماده کمکی برای مواد پزشکی استفاده می شود. طعم و مزه بخصوص آن، پنهان کردن مزه های ناخوشایند را
ممکن می سازد.همچنین در کارهای آزمایشگاهی روی جرم های باکتریایی برای مطالعه علمی استفاده می شود. علاوه بر بالا بودن
میزان آنزیم ها، عصاره مالت، پایه و اساس عطر و طعم عالی است.
غذای حیوانات 
عصاره مالت یک مکمل طبیعی برای غذای حیوانات است. عصاره مالت به بهبود فرآیند هضم در حیوانات، تولید و افزایش کلی مواد
غذایی آنها کمک می کند. عصاره مالت از مشکلاتی که ممکن است در اثر آنتی بیوتیک درمانی یا استرس ناشی از پرورش نسل، برای
فلور روده ایجاد شود جلوگیری می کند.
با مصرف عصاره مالت شما موارد زیر را در تغذیه حیوانات می توانید بهبود ببخشید:
* تغذیه: ( غذا ارزش بالاتر، پروتئین بیشتر و انرژی بیشتری را می دهد )
* عملکرد ( کارایی ): ( برای مثال رشد بهتر )
* سلامتی و بهداشت بیشتر
آنزیم ها روی سوبتراهای گیاهی خاص عمل می کنند. علاقه ( میل و رغبت ) آنها این است که باعث جایگزینی ارزش انرژی زایی بسیار
خوب مواد خام می شود. این آنزیم ها باعث ترکیب کردن محدودیت های ضد تغذیه ای شده و شکاف ( فاصله ) قابلیت هضم این مواد
خام دیگر را کم می کند

مالت چیست؟

مالت جو0
1 ماده ی اصلی تولید آبجو می باشد که از جو به دست می آید . البته انواع مالت از انواع غله بدست می آید که درانواع
نوشیدنیها استفاده می شوند و کاربردهای دیگری هم دارند.
مالت تولید شده از جو به شکلهای مختلفی قابلیت مصرف دارد که از جمله ی آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1 - آرد مالت
2 - عصاره ی مالت
آرد و عصاره ی مالت در کشورهای اروپایی و آمریکایی که اهمیت زیادی برای انواع مواد مغذی مورد استفاده ی خود قائل می شوند
، به عنوان غنی کننده به طور گسترده ای در صنایع نان ،کیک و بیسکویت ،دارو ،مواد آرایشی و بهداشتی و... استفاده می شوند.
در کشور ما بیشترین استفاده ی مالت جو در صنایع تولید آبجو و نوشیدنی گازدار مالت می باشد.
F عصاره ی1
2 مالت شربت تغلیظ شده ی مالت می باشد که در دنیا معمولأ با غلظت 70 تا 80 درصدتولید می شود . عصاره ی مالت
دارای چگالی حدود 1.35 بوده ودارای طعم و بوی مطلوب مالت و شیرین مزه می باشد.عصاره ی مالت به عنوان مالت خوراکی
مصرف می شود ودر خارج از کشور در نساجی و داروسازی هم استفاده می شود . علاوه بر مصرف خوراک مستقیم ومصرف
کارخانجات بیسکویت سازی ، شیرینی پزی ، شکلات ، نان و... دارای مصرف عمده ای به عنوان یک خوراک تجویز شده در موارد
متعدد پزشکی می باشد. زیرا عصاره ی مالت به دلیل داشتن آنزیم هایی ،مواد غذایی نشاسته ای را تبدیل به مالتوز و دکسترین ها
نموده که هضم وجذب آن ها آسانتر است. این محصول در فرآیند هضم و گوارش به سادگی قابل تبدیل به مواد آلی بخصوص
قندهای قابل جذب می باشد و برای بیماران معدوی ،گوارشی و کودکان و افراد سالخورده بسیار مؤثر و مفید و در پاره ای اوقات
حیاتی می باشد .از مشخصات مهم عصاره ی مالت ،مالتوز آن اهمیت خیلی زیادی دارد و میزان آن در عصاره ی مالت از 64 % نباید
بیشتر باشد که کریستاله می شود ، و عصاره را به صورت غیر شفاف در می آورد البته کنترل آن بسیار سخت است.
عصاره ی مالت در ایران به طوروسیعی برای کارخانجات شیرینی ،بیسکویت ،کراکر، نان و غذای کودک مصرف می گردد.البته در
خارج متنوع تر بوده و فقط در نان مصرفی به میزان روزانه 1% مصرف می شود و همچنین برای تولید مواد مقوی و مطبوع کودکان
و بزرگسالان به صورت شوکومالت و غیره کاربرد دارد


برچسب‌ها: دانستنی ها

  • دانلود فیلم
  • قالب وبلاگ