پرهیزات ضروری برای بیماران مبتلا به سردرد:

 غذاهای نفاخ

 غذاهای دیرهضم

 مواد غذایی ترش (مخصوصاً سرکه)

 در صورت عادت به پرخوری میزان مصرف غذا و آب را کم نمایند

 پرهیز از موادی که فاسد کننده مزاج مغز هستند مثل مصرف زیاد خرما، شنبلیله، عدس

 پرهیز از خواب بعد از غذا و زیادی خواب شب

 پرهیز از مصرف غذاهای بخار زا مثل سیر، پیاز، تره، خردل و نفاخ و دیر هضم

 پرهیز از غذاها و ادویه های سردرد آور مثل گردو، شاهدانه، زعفران، دارچین

 پرهیز از شیر برای مبتلایان به ضعف مغز

 نکته: ماساژ و مشت و مال به عنوان درمان مشترک در اکثر انواع سر درد استفاده می شود.
تندرستان